Sportolás a kutyámmal

2020. július 05. by
,,Ép testben ép lélek’’ ,,Ép testben ép lélek’’
Értékelés:
(0 szavazat)

Amikor már Foxy 6 hónapja volt nálunk, elérkezett fejlődésünk következő fázisa, vagyis a közös sportolás.

 

No nem mintha eddig nem értünk volna el rengeteg kisebb nagyobb sikert az örökbefogadása óta, de úgy éreztem itt az ideje ezt igazán megfejelni, miután ismét szemtanúja voltam egy kankutya felette aratott győzelmének.

 

Korábban is voltak hasonló gondjaink, mivel rendszeresen előfordult, hogy megtámadták fajtársai, mintha csak érezték volna határozatlanságát, gazdája parájának átvételét. Azt gondoltam az ivartalanítása után majd megússzuk, de nem így történt, csak egy kicsit fordult elő kevesebbszer.

 

Mindenesetre az utolsó ilyen szituációt követően az egyik tapasztalt gazdi közölte: ,,A kutyák önbizalmán a mozgás, a sport dob nagyot. Hiszen ép testben ép lélek."

 

Az kétségtelen, hogy embereknél a mondás igaz, ezt volt alkalmam életem hullámvölgyeiben megtapasztalni. Az aerobic, zumba és tánc órák csodákat műveltek még a legrosszabb időszakokban is, visszaadták a vidámságomat. Dehát sport kutyával? Nem a legjobb emlékeim voltak ezzel kapcsolatban, ugyanis akezdeti szeparációs szorongásos időszakban a reggeli és esti futásának, valamint az akkori hasmenésének köszönhetően Foxy elég sokat fogyott. Anno ezért is hagytuk abba a sportolást, hiszen mindkét probléma szerencsére pár hét alatt megszűnt, és gondoltam inkább fel kéne, hogy szedjen pár kilót.

 

Most viszont fellelkesültem.  Tudtam, hogy nekem is jobb kondiba kell kerülnöm,  mert így tudok segíteni neki is, és mindenkinek az a legjobb, ha fejlődésünk minél nagyobb részét együtt csináljuk. Első lépésként tehát konditerembe mentem, azután rendeltem egy futópórázt és készítettem egy edzés tervet, végül pedig elmentem Foxyval futni.

 

Nemsokára mindketten elkezdtünk erősödni és újra megjött az étvágyunk is.

 

A kutya tükör. Érzi gazdája minden örömét és frusztrációját. Ha nyugodt vagy, nagy eséllyel nyugodt marad ő is, ha pedig stresszes vagy, ő is az lesz. A mozgás pedig összességében véve oldja a szorongást, segít a gazdi és kutyája testi és a lelki egészségének elérésében és megőrzésében is.

 

 

(Az angol fordítás megtalálható a www.confidenceinlife.com oldalon.)

 

Legújabb tartalom

Nincs még fiókod? Regisztrálj!

Jelentkezz be

FELIRATKOZTÁL MÁR? Ha szeretnél értesítést kapni a legfontosabb cikkekről, iratkozz fel a hírlevélre! :)

Please enable the javascript to submit this form